Zbliansowane posiłki

Zbliansowane posiłki

środa, 8 lipca 2015

Tuńczyk po raz trzeci - z sałatą zieloną i oliwkami

Jeśli należysz do osób, które przepadają za tuńczykiem, to z pewnością chętnie jesz go w każdej postaci. Aby tuńczyk smakował intrygująco, warto podawać go jako składnik sałatki. Możesz wypróbować wiele ciekawych przepisów, lecz na początek warto spróbować przyrządzić coś prostego, a przy okazji naprawdę smacznego!


Sałatka z tuńczykiem, zieloną sałatą i oliwkami, to jedna z propozycji, które warto wypróbować. Jest ona znakomitym pomysłem na potrawę, którą można zaserwować gościom. Zrobisz ją dosłownie w pięć minut! Sałatka tuńczyk będzie znakomita, jeśli do ryby dodasz sałaty lodowej. Do tych dwóch składników dołóż oliwki - najlepiej czarne, choć jeśli wolisz zielone, to również będą odpowiednie. Musisz jednak uważać, żeby później nie przesolić sałatki. Do potrawy dobrze jest też dodać jajko ugotowane na twardo. Przepis na sałatkę z tuńczykiem nie musi być skomplikowany, by efekt końcowy budził uznanie osób, które będą miały przyjemność jej skosztować, Nie potrzebuje też ona wielu przypraw czy sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz